Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl 7’den 70’e herkese hitap eden çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri düzenliyor.

Türkiye Kültür Yolu Festivali, geleneksel el sanatları alanında faaliyet gösteren miras taşıyıcılarının, uzmanların ve akademisyenlerin katıldığı söyleşi ve çalıştaylara ev sahipliği yapıyor.

İlk olarak 07 Haziran 2024 tarihinde Bursa Kültür Yolu Festivali'nde, ardından 26 Haziran 2024 tarihinde Trabzon Kültür Yolu Festivali'nde gerçekleştirilen "Geleneğin Aktarımı" ve "Yaşayan Miras" temalı çalıştaylar, büyük ilgi gördü.

Bu çalıştaylarda, geleneksel sanatlar ve zanaatlarla uğraşan sanatçılar, akademisyenler, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya geldi. Usta-çırak ilişkisi, icazet uygulamaları, geleneksel sanatlarda akademik eğitim, kültürel eğitim kurslarının yapısı ve işleyişi gibi konular tartışıldı.

Sanat ve Zanaatın Kalbi: 6 Bin Üzerinde Sanatçı ve Zanaatkar

Geleneksel Sanatlar Derneği'nin organize ettiği ve Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin paydaşları arasında yer aldığı bu etkinlikler, miras taşıyıcıları ve vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Bu etkinlikler, yaşayan mirasın korunması, gelecek nesillere aktarılması, genç nesillere ilham kaynağı sağlanması ve kültürel zenginliklerimize yönelik farkındalığın artırılması amacıyla düzenleniyor. Türkiye Kültür Yolu Festivali rotasındaki diğer şehirlerde de devam edecek bu etkinlikler, yerel düzeydeki tüm miras taşıyıcılarının ve vatandaşların katılımına açık.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bakanlık bünyesinde; 2 bin 269’u "Geleneksel El Sanatları", 644’ü "Türk Süsleme Sanatları", 142’si "Tiyatro", bin 496’sı "Halk Ozanı ve Aşıklık" ve bin 794’ü "Mahalli Sanatçı" olmak üzere toplam 6 bin 345 sanatçı ve zanaatkar bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi